Kategóriák

Kosár  

Jelenleg üres

Összesen 0 Ft

Tovább a kosárba

Porcépítő készítmények

Mik a porcok?

A porcszövet az egész szervezetben jelen van, beborítja az ízületi felszíneket, legnagyobb tömegben a térd- és csípőízületben.

porszerkezet kép

Az ízületi kopás (artózis) arról ismerhető fel, hogy húzó fájdalom jelentkezik a gerinc ágyéki szakaszán, továbbá a váll, a könyök és a tarkó területén, a sarok- és lábujjízületekben.

A fájdalom főként hosszabb ideig tartó pihenés után alakul ki, így általában reggel jelentkezik.
A nehéz testi munkát végzők gyakrabban betegszenek meg, mint mások, ugyanis ízületeik folyamatosan erős megterhelésnek vannak kitéve.

A porcépítő szerek elősegíti a porc egészséges szerkezetének megörzését és az izületek megfelelő mozgathatóságát.

A porc épségének nagyon fontos a szerepe abban, hogy az ízületek zavartanul tudjanak működni. 
A porc egyik leglényegesebb tulajdonsága a rugalmasság, amely a porc belsejében lévő víz mennyiségétől függ. Egy ép porcszövet optimális víztartalma 50% körüli, ami a kor előrehaladtával fokozatosan csökken.

A rugalmasságon kívül a porc kemény is, amely rostos, hálózatos felépítéséből adódik. A porc a csontváz járulékos része, de a csontnál lágyabb, szívósabb, szilárdabb állagú.

Az emberi porc nyirokérből, vérérből és idegmenetes szövetből áll. A porcban történő eseteges sérülés esetén nem tudnak beáramlani azok az őssejtek és a tápláló erek melyek a porcpótlást végeznék, mivel nincsenek erek melyek ezt továbbítanák.

Amikor mégis érezzük a fájdalmat egy ilyen kopás esetén, az azzal magyarázható, hogy az ízületi hártya illetve az a csontállomány, amely a porc alatt fekszik, ingerlik a porc körüli idegeket, anyagokat, ezzel jelezve a problémát.

Ha hosszú ideig fennáll a probléma, és nem teszünk ellene, akkor teljes porcelhalás, porckopás következhet be.

Miért szedjünk porcépítő készítményeket?

A porcépítő készítmények elősegítik a porc egészséges szerkezetének megőrzését és az izületek megfelelő mozgathatóságát.

A Hozzájárulhat a porc fő szerkezeti elemeinek felépítéséhez és fenntartásához, így fontos szerepet játszik az izületi porcok épségének megőrzésében és regenerálódásában. Fogyasztása nem helyettesíti, csak kiegészíti a változatos étrendet és az egészséges életmódot.

« 1 »